user_mobilelogo

Vlaaien

Vlaaien

 

Dankzij de Limburgse achtergrond van de bakker kunnen we u overheerlijke vlaaien aanbieden zoals de limburgse varianten met het kenmerkende ruitjespatroon.

 

De vlaai heeft een lange geschiedenis. De naam komt waarschijnlijk van de ronde, platte offerkoeken die men flado’s noemde. Deze zijn in de Middeleeuwen ontstaan in Duitsland, net over de grens met Limburg.

 

Ze werden met Pasen gebakken in kloosters en met gedroogd fruit (appels, peren, pruimen) gevuld. Deze traditie werd later uitgebreid in Limburg en Brabant en via vlade en vlaye ontstond de term vlaai. Het wordt bij alle feestelijkheden gegeten: op een verjaardag, bruiloft, communiefeest en als het kermis is. Maar ook op een ‘gewone’ dag mag het.

 

Onze hele vlaaien zijn 10/ 12 persoons. U kunt ook een halve vlaai kopen.

 

Onze, typisch Limburgse, vlaaien

  • Abrikozenvlaai*
  • Kersenvlaai*
  • Appel/ananasvlaai
  • Zwarte pruimenvlaai
  • Kruimelvlaai*
  • Appelkruimelvlaai*
  • Linzenabrikozen*

 

* Deze zijn ook als 1-persoonsvlaaitje verkrijgbaar

 

Luxe vlaaien

  • Kruisbessenschuim vlaai*
  • Rijstevlaai
  • Belgische roomvlaai
  • Pastenella (Abrikozen speciaal)
  • Ski vlaai (Kersen speciaal)
  • Trudovlaai (kersen met chocoladebaveroise)
  • Victoria (appel/ ananas speciaal)
  • Advocaatvlaai (bladerdeegbodem)

 

Harde wenerbodem

  • Bosvruchtenvlaai
  • Open vruchtenvlaai
  • Kirschvlaai (kersenbaveroise)
  • Aardbeienvlaai, alleen verkrijgbaar tijdens het seizoen, aangezien we alleen met Nederlandse aardbeien werken

 

Contact gegevens

Bakkerij van Duynhoven
Dorpsstraat 48
5708 GJ Stiphout
T: 0492-536087
E:

Like ons op Facebook

Openingstijden

Ma: 08.30 - 17.30 uur
Di: gesloten
Wo: 08.30 - 17.30 uur
Do: 08.30 - 17.30 uur
Vr: 08.30 - 17.30 uur
Za: 08.00 - 16.00 uur
Zo: gesloten

Proclaimer

Staan er fouten of onvolledige informatie op deze website?
Wij doen er alles aan deze site actueel, volledig en juist te houden. Mocht u toch een fout zien of ontbreekt er naar uw idee informatie? Wij stellen uw reactie op prijs en doen ons best deze site hiermee te verbeteren. U kunt reageren via het digitale formulier voor meldingen en ideeën.