Vlaaien
Dankzij de Limburgse achtergrond van de bakker kunnen we u overheerlijke vlaaien aanbieden zoals de limburgse varianten met het kenmerkende ruitjespatroon.
De vlaai heeft een lange geschiedenis. De naam komt waarschijnlijk van de ronde, platte offerkoeken die men flado’s noemde. Deze zijn in de Middeleeuwen ontstaan in Duitsland, net over de grens met Limburg.
Ze werden met Pasen gebakken in kloosters en met gedroogd fruit (appels, peren, pruimen) gevuld. Deze traditie werd later uitgebreid in Limburg en Brabant en via vlade en vlaye ontstond de term vlaai. Het wordt bij alle feestelijkheden gegeten: op een verjaardag, bruiloft, communiefeest en als het kermis is. Maar ook op een ‘gewone’ dag mag het.
Onze hele vlaaien zijn 10/ 12 persoons. U kunt ook een halve vlaai kopen.
Onze, typisch Limburgse, vlaaien
- Abrikozenvlaai*
- Kersenvlaai*
- Appel/ananasvlaai
- Zwarte pruimenvlaai
- Kruimelvlaai*
- Appelkruimelvlaai*
- Linzenabrikozen*
* Deze zijn ook als 1-persoonsvlaaitje verkrijgbaar
Luxe vlaaien
- Kruisbessenschuim vlaai*
- Rijstevlaai
- Belgische roomvlaai
- Pastenella (Abrikozen speciaal)
- Ski vlaai (Kersen speciaal)
- Trudovlaai (kersen met chocoladebaveroise)
- Victoria (appel/ ananas speciaal)
- Advocaatvlaai (bladerdeegbodem)
Harde wenerbodem
- Bosvruchtenvlaai
- Open vruchtenvlaai
- Kirschvlaai (kersenbaveroise)
- Aardbeienvlaai, alleen verkrijgbaar tijdens het seizoen, aangezien we alleen met Nederlandse aardbeien werken